Responsive image

Nu lanserar vi Moji Matematik F-3, problemlösningsmatematik för lågstadiet på svensk teckenspråk. Läromedel är riktat till elever från förskoleklass till åk 3. I Moji Matematik F-3 ingår även webbversioner av våra appar så som Moji Klockis, Moji Bingo, Moji Multi mm.Sagt om våra appar och spel

Våra appar har använts av generationer av barn, här kan du läsa vad lärare och föräldrar har sagt om våra spel och appar.

Responsive image
Moji Klockis

Kanon barnspel! Detta spel rekommenderar jag starkt till barn från förskoleåldern uppåt för att träna in klockan. Jag har själv en 7-åring som fick tips av sin lärare om just detta spelet. Dom har det på skolan för att öva klockan . Jag laddade ner det hemma och nu kan dottern sitta hemma och öva . Ett roligt sätt att lära sig klockan på!!!

Responsive image
Mer om Moji Klockis

Vår fröken sa att klassen skulle ladda ner det och nu kan jag klockan ⏰. Moji Moji älskar dem roliga ugglorna eller fåglarna sak samma. Jag vill att ni lär också digital klockan den behöver många lära sig jag kan inte den. VEM GILLAR INTE MOJI KLOCKIS!!!!???

Responsive image
Om Moji Bingo

Appen är lätt att förstå och använda. Mina elever uppskattar den mycket och ber ofta om att få arbeta med den om de har tid över. Eleverna kan både spela den på egen hand, i par och det går också att använda appen som underlag för genomgångar och diskussioner om matematiska strategier, både i grupper och på den interaktiva skrivtavlan i helklass.

Responsive image
Moji Multi

Moji Multi is an app for practicing multiplication. It has a quirky and original art style for this type of app which will catch the attention of children

Responsive image
Gjort tillsammans med barn och lärare

Alla våra spel, övningar och appar är utvecklade tillsammans med lärare och barn för att fungerar i klassrumsmiljö.

 
 

Moji Matematik F-3

Responsive image

Nu lanserar vi Moji Matematik F-3, problemlösningsmatematik för lågstadiet på teckenspråk. Läromedel är riktat till elever från förskoleklass till åk 3. I Moji Matematik F-3 ingår även webbversioner av våra appar så som Moji Klockis, Moji Bingo, Moji Multi mm

Produktionsstöd till detta läromedel har erhållits från Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Köp appen via Appstore

Moji Matematik F-3 går att köpa och Apples Appstore. Appen köps som engångslicens, dvs varken prenumeration eller "in app purchase" krävs. Appen innehåller allt, precis som om du skulle köpa en bok.

Installera enkel

Våra appar är gjorda för att enkelt kunna installeras via Apple School Manager. IT-ansvariga på din skola kan använda Apple School Manager och MDM-lösningen för att enkelt köpa till flera enheter.

Hjälp och support

Behöver ni hjälp eller har frågor om produkten?

Skicka då ett mail till oss så hjälper vi gärna till.


Vad är Moji Matematik F-3 ?

Moji Matematik F-3 Problemlösningsmatematik för lågstadiet på svenskt teckenspråk är ett läromedel riktat till elever i förskoleklass och årskurs 1-3.

Läromedlet består av runt 40 spel och utöver det verktyg som kan användas i klassrummet av både elever och lärare. I de flesta spelen finns instruktioner på svenskt teckenspråk och skriven svenska.

I lärarhandledning finns instruktioner för hur man spelar och tips på hur man kan arbeta med läromedlet. Temat för detta läromedel är problemlösning och vår ambitionen är att eleverna ska möta både "klassiska" problemlösningsuppgifter och lite mer udda spel och övningar som de inte stött på tidigare. Målet med läromedlet är att i största möjliga mån undvika rutinmässigt uppgiftsslösande.

Utöver mängder med problemlösningsuppgifter finns det även en mängd färdighetsträningsspel. Många elever känner säkert till Moji Klockis, Moji Bingo och Moji Multi sedan tidigare.

Som helhet strävar läromedlet mot att eleverna ska uppnå målen från Lgr22/Lspec22 i årskurs 3. För att underlätta för dig som lärare har vi innan varje avsnitt i lärarhandledningen lagt till det som anges som centralt innehåll i Lgr22/Lspec22. I lärarhandledning är spelen uppdelade enligt de matematiska områden som anges hos Skolverket.

 • Spel och övningar för förskoleklass
 • Taluppfattning och tals användning
 • Geometri och mätning av tid, volym, massa och längd
 • Algebra
 • Sannolikhet och statistik
 • Samband och förändring

Dock skall poängteras att inom matematiken är inte gränsdragning ett självändamål. Vissa av spelen spänner över flera matematiska områden.


Över 40 olika spel med över 1000 nivåer

Läromedlet innehåller över 40 olika spel och övningar, var och en med mängder av nivåer.

Enkel och tydlig progression

I Moji Matematik F-3 är det enkelt för eleverna att förstår och följa hur långt de har kommit med varje spel och övning. Efter varje slutförd uppgift visas 0-3 stjärnor. Eleverna kan alltid förbättra sitt resultat genom att spela om.

Klassrumsverktyg

Inkluderar praktiska verktyg för alla klassrum, så som kalender, timer, klocka som är praktisk att använda på din smartboard.

Tillgänglighet

De flesta övningar har stöd för:

 • Svensk text
 • Svenskt teckenspråk
 • All text går att markera och få uppläst
 • Tangentbordsstyrning: tab + enter

Lärarhandledning

Hjälp och kommentarer till varje spel i Lärarhandledning. För att underlätta för dig som lärare har vi innan varje avsnitt i lärarhandledningen lagt till det som anges som centralt innehåll i Lgr22/Lspec22.

Tydliga ikoner

De yngre barnen kan enkelt navigera med tydliga visuella ikoner och kan enkelt välja spel utan att vara vana läsare.


Spel som du hittar i Moji Matematik F-3

Här listar vi några av de spel som du finner i läromedlet.


Villkor

För oss på Mojitime är det alltid av högsta vikt att säkerställa att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och säkert sätt, i full överensstämmelse med Dataskyddsförordningen (GDPR). Här finner du våra användarvillkor gällande digitala produkter och tjänster, där vi detaljerat beskriver hur och varför vi lagrar dina uppgifter.

Digitala läromedel

Om din institution eller skola använder våra digitala läromedel, krävs det att ni ingår ett personuppgiftsbiträdesavtal (PUB-avtal) med Mojitime. Vårt avtal är baserat på SKR:s avtalsmall och är utformat för att skapa en överenskommelse som är vedertagen på läromedelsmarknaden. Du kan skicka PUB-avtalet per e-post till support@extransit.com

Frågor?

Tveka inte att mejla dina frågor gällande GDPR till support@extransit.com. För ytterligare vägledning och information kan du även hitta värdefulla resurser hos Integritetskyddsmyndigheten.

Om MoJiTime

Mojitime är ett företag som producerar utbildningspel till barn men fokus på enkelhet och pedagogik. Företaget har funnits sedan 2001 och är mest känt för spelet Moji Klockis som funnits på App store sedan 2012.

Kontakta oss

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig!

 • KEMISTVÄGEN 2 A, 183 79 Täby, Stockholm, Sweden

 • ÖSTRA RÖNNEHOLMSVÄGEN 4 B, 211 47 Malmö, Sweden

 • support@extransit.com